Sayfalar

15 Aralık 2013 Pazar

Bir pazar sabahı ...

 



Uzun uzun yazacak cümlelerim yok. Fırtınalar kopsa da yüreğimde dinmeli, yerini huzura bırakmalı .Zorunluluktan olmamalı bu, ben istediğim için olmalı...

Dün bu saatlerde öğrendim aşılamamın tutmadığını. Test sonucunu almak için beklerken tutmuş olması şansı ile bunu eşime nasıl söylerim diye onlarca hayal kurdum. Yanına gidip baba olacaksın mı demeliydim ya da bebeğimiz geliyor diye yanına mı koşmalıydım? Sonucu aldığımda ellerimin titrediğini farkettim. Sonucu görüyor ama anlamıyordum. Omuzlarımda tonlarca yük varmış gibi yürümeyi unuttum sanki. Usulca eşimin yanına gittim ve olmadı dedim sadece. Omzumda annemin eli, karşımda gözlerimin içine bakan bir çift göz. Eşim, biriciğim bana bakıyor ve sanki "ne olur ağlama, mahvoluyorum" der gibiydi. Sustum, ağlamadım ve sımsıkı tuttum elini. Hiçbir şey benden, ondan, evde bizi bekleyen biricik oğlumuzdan daha önemli olamazdı.

İşte ben bugün bu duygularla uyandım sabaha. Dışarı çıktım, hava ısınmıştı. Simit ve börek aldım fırından, eve gelip güzel bir kahvaltı hazırladım. Herşey güzel olacaktı, biz vardık ve kocaman bir sevgiyle bağlıydık birbirimize. Sevginin, güvenin ve inancın olduğu bir yuvada umutsuzluk olmazdı. Oğluma dimdik ayakta durmasını gerektiğini söyleyen ben, nasıl pes edebilirdim ki ?

İhtiyacımız olan tek şey biraz zamandı. En azından bu ay bir kez daha denemesek daha iyi olacak sanki. 

Güzel bir pazar olsun. Sakin, huzurlu, umut dolu. Kahvem ve gazetem beni bekler, Sevgiyle kalın :)

Bu arada Şile'de olan arkadaşıma sesleneyim; özledim seni....


12 yorum:

  1. Üzücüüü ama şükür bir oğlunuz varmış. Her şeyin hayırlısı, bunu unutmamak lazım. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür, nefes aldığımız her an'a duacıyım. Güzel bir hafta diliyorum sana da,sevgiyle kal.

      Sil
  2. Herşeyi zamana bırakın, bazen en istediğimiz şey en beklenmedik zamanda geliyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın, belki de çok üstelememk gerekiyor. Güzel bir hafta olsun sana ve sevdiklerine inşallah.

      Sil
  3. Blog sayfasını açar açmaz koştum sayfana. Neden bilmiyorm ama bak dedi içimdeki bir ses. Ve bugunun yazısını okudum. Okurken masadan kalkan tozlar gozlerıme geldı. Doldu gözlerim. Bı duman geldı ardından bogazım dugumlendı. Sen guclu bır kadınsın. Bunu bılıyorum ve goruyorum. Herşeyin ilacı zaman(uyku). Gelecek bize güzel şeyler getirsin. Şileden kucak dolusu özlem gönderiyorm sana. Bugun havada fazlaca özlem var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masadaki tozlara mı üzüleyim, temizlik yapmadığına mı :)
      Yaz olsun uzun uzun vakit geçirelim diyeceğim de sen gelmezsin bu yaz, Şile'nin kokusun göndermez seni buralara. İyi ki varsın, sevgiyle kal, 20'li yaşlarımın hatunu :)

      Sil
    2. Şile de beni tutan bir şey yok ama istanbul için aynı şeyi soyleyemiyecegm sanırm.Staj ayarlarsam buralardayım yoksa nazıllıde staj ıcın baswuru yapıcam. Bu arada 20 ocak ta ordayım :*

      Sil
    3. 20 Ocak'a ne kaldı ki zaten :) Şunun şurasında bir ay var. Yılbaşı planlarını merak ediyorum ben asıl. Senin adına öyle mutluyum ki. Tadını çıkar :)

      Sil
  4. Hayırlısı olur inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ebru, herkes için hayırlısı olsun...

      Sil
  5. Yazını okuyunca çok duygulandım canım ya...üzme kendini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem iyi bir yazar, hem iyi bir okuyucu hem de bir terazi kadını.
      Hoşgeldin Nermin, üzülmemeye çalışıyorum, bazen de başaramıyorum, herşeyin hayırlısını diliyorum,sevgiyle kal arkadaşım.

      Sil