Sayfalar

25 Eylül 2013 Çarşamba

Ev Yapımı Tarhana :)

Tarhana deyip geçmemek gerekiyormuş anladım:)

Ne kadar zor ne kadar eziyetli bir işmiş tarhana yapmak...

Her ne kadar annem ve kayınvalidem kışlık tarhanamızı yapmış olsalar da girdim bir kere bu işe.Her yörenin hatta her kadının kullandığı malzeme ve yapışı farklı olsa da aklıma yatanı tercih ettim ben.Hamuruna ayva yaprağı, kimyon koyan bile varmış.

Bizim yöremizde tarhana otu kullanılır biber ve soğanı kaynatılırken. Kokusu kötü kabul ediyorum ama otların herşeye deva olduğunu düşünenlerden olduğum için tarhana otu kullandım ben.

Diğer blogger arkadaşlarım gibi resimlerler paylaşmak isterdim ama inanın vaktim yok buna. Olur da siz de benim gibi gözünüzü karartıp bu işe kalkışacaksanız paylaşmak istedim;

2 adet domates, 1 kilo soğan ve 1 kilo biber ile tarhana otunu kaynattım. Sonra da un ve biraz irmil ile yoğurdum. Bu şekilde 2-3 gün bekleteceğim tabi arada yoğurmak şartı ile. Gerisi kolay, hamuru küçük parçalar halinde kurutmak ve un haline getirmek. Zahmetli ve yorucu:)

Mesele burda tarifini ya da nasıl yaptığımı anlatmak değil ama. Önemli olan "ben başardım" diyebilmemdi.Aferin bana dedim dün akşam kendime. Küçük ya da büyük farketmez, istekli olmak ve başarmak için harcanılan emek önemli bunu biliyorum.

Güzel günlerde görüşmek dileğiyle, sevgiyle... :)

4 yorum:

  1. Kocaman bir bravo da benden sana .Özellikle biz kadınlar Aferini hakediyoruz. Çevremizdekiler de bunu pek sık yapmayınca (Alınmasınlar ama)
    Bari biz birbirimizi takdir edelim:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim sana, yaşımız kaç olursa olsun beğenilmek ve takdir edilmek insanın özünde var değil mi:)
    Sevgiyle kal arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. BLOGUNUZU TAKİBE ALDIM . BENDE BUGÜN İLK TARHANA DENEMEMİ YAPACAĞIM BAKALIM NASIL OLACAK. BEKLERİM BLOGUMA . BYE

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım Hoşgeldin, tarhana konusunda ilk denemen mi bilmiyorum ama o hamurun kabarması, rengi, kokusu var ya görülmeye değer.Oğlum tam bir tarhana canavarı, yumurtada, makarnada ve daha birçok yemekte istiyor tarhanayı. Şİmdiden kolay gelsin sana, görüşmek dileğiyle:)

    YanıtlaSil