Sayfalar

11 Kasım 2013 Pazartesi

Siz hiç ....

Gönlüm isterdi ki bu yazıya " Siz hiç ... " diye başlayıp, sonrasını paraşütle atladınız mı, uzayda yaşamayı düşündünüz mü ya da nebileyim işte herhangi bir soruyla bitirebileyim. Ama hayat size bazen öyle şeyler sunuyor ki herşeyin bir rüya olmasını diliyorsunuz.Bu olay benim başıma geldi öyle mi diye düşünmeden edemiyorsunuz.Bu öfke ya da kızgınlık bir isyandan öte, inanamama ya da konduramama sanırım... Ve düşünmeden edemiyor insan: Bütün bu yaşananlar birer kader mi ya da çocukluğumuzdan gelen eksiklik ya da arayışlar mı... Siz hiç ailenizden birini ya da bir yakınınızı cezaevine bırakıp geldiniz mi?

Geçen çarşamba günü 40 yıl düşünsem yine de olmaz dediğim bir haber aldım: Kız kardeşim hapse girecekti.Yazarken bile bunun bir oyun olmasını dilesem de ne yazık ki gerçekler değişmedi. Üstelik suçu öyle masumdu ki: Eşine güvenip, boş bir kağıda imza atmak. Öğreniyoruz ki eşi ciddi bir meblağ değerinde bir taahhütname doldurup, borcun altına girmiş. Ödeme şansı olmadığı için de hapis cezasıyla cezalandırılacaklardı. Kardeşim bir öğretmendi ve üstelik bir anneydi. İnsan böyle durumlarda hangisine üzülür ki... Geride kalan 1.5 yaşındaki kızına mı, ciğeri parçalanan annemle babama mı, bunu hiç haketmeyen kardeşime mi, geride kalan bizlere mi...

İşin en zor yanıysa babamla beraber kardeşimi cezaevine bırakıp gelmemiz oldu. İnsan başına gelince anlarmış herşeyi, ne kadar soğuk bir alan, ne kadar soğuk bir yermiş orası öyle.Rabbim kimseyi düşürmesin öyle yerlere.Her taraf tel örgülü, içerisi nasıl bilen yok, özgürlüğün yok herşeyden önce.

Hayat bu işte.Ne yaşayacağın, başına nelerin geleceği hiç belli olmuyor.Rabbim herkesin yardımcı olsun.  

Eğer geçen hafta yapılan aşılamam tutarsa, bu kadar stresin ortasında bir mucize "ben varım " derse sanırım biraz olsun moral olacak bizlere.

Görüşmek dileğiyle...

6 yorum:

  1. Aaaa çok üzüldüm. Hiç şaşırmadım dersem yalan olmaz. Son günlerde böyle olayları .ok sık duyuyorum. Sanırım kardeşinizin davası halen devam etmektedir. İyi bir avukat bulabilirseniz kardeşiniz bu işten kurtulur. Şimdi çok ilerledi teknoloji. İmzalanan kağıtla ilgili bilirkişi talep edilirse farklı zamanlarda doldurulduğu anlaşılabilir belki. Eşi bu duruma ne diyor? sonuçta o da evrakta tahrifat yapmış, bunun bile ayrıca cezası var.
    Allah kurtarsın. Acilen bu durumdan sonra da o kocadan.

    YanıtlaSil
  2. Şafak merhaba, gerçekten bu tarz olaylar çok sık rastlanılan bir durummuş bu aralar.Eşi de ceza aldı kardeşimle beraber 3 ay.Çok uğraşıldı ancak taahhütname olduğu için çözüm yolu olmauyor dedi avukatı da.Acilen bu durumdan sonra da o kocadan inşallah ...

    YanıtlaSil
  3. çok üzüldüm ve şok oldum..hayatta kimseye güvenmemeli mi insan gerçekten..eşim kelimesinin anlamı yok mu..yanarım o minicik yavrunun annesinden kopuşuna..Allah sabırlar versin ailenize,tez zamanda kurtarsın dertlerden..size de güzel haberler duymak nasip etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba orta şekerli, iyi ki de henüz 1,5 yaşında diye sevindik desem, biraz daha büyük olsaydı sanırım işler daha da zorlaşırdı. Kimseye güvenmemek gerekirmiş ancak balık baştan kokarmış onu anladık, dilerim böylesi hayırlıdır.
      Güzel dileklerin için ayrıca teşekkür ederim sana, görüşmek dileğiyle ...

      Sil
  4. merhaba sevgili mavinin rengi,
    Gözlerin sanki bir çift nazar boncuğu,
    Maviler ülkesinin masum çocuğu,( Harun Guven) .
    şiirinden bir bölüm aklıma geldi isminizi görünce mavi gözlü yeğenim için okuduğum. dilerim hep mavi güzel günleriniz olur. ben de iki defa aşılama yaptırmış, bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum. ancak benimki yanlış bir doktorun yanlış teşhisi ile olmuştu. Allah'mın izni ile doğru doktoru bulunca kist ameliyatımdan sonra doğal olarak hamile kaldım. 5 yıl boyunca süren evlat hasretimden sonra yavrularıma kavuştum, Şükürler olsun. hep istedim hep ümitle bekledim. hep dua ettim. şimdi sizin yazılarınızı okuyunca kendimi gördüm satırlarınızın arasında. ve artık kendime dua ettiğim gibi size de dua ediyorum yavrularınıza kavuşmanız için.
    aslında sayfanızı açmamın nedeni bloğuma hoş geldiniz demekti. yazılarınız beni çok etkiledi. birbirini tanımayan ancak aynı sorunları yaşayan bir kadın olarak buna değinmeden edemedim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öce hoşgeldin;
      Bugün aşılamanın tutmadığını öğrendim.Defalarca kere sordum tahlil sonucunu aldığım sekretere." Hamilesin" cümlesini duymayı öyle istemiştim ki.. İnan o an çok yıkıldım, şimdi biraz daha iyiyim.Yüreğimde, beynimde her ne kadar umudunu yitirme seslerini duysam da, bak sen de yaşamışsın, ister istemez morali bozuluyor insanın.
      Duaların, güzel dileklerin için teşekkür ederim sana, kol kanat, kardeş yüreği oldun bana..
      Belirtmeden geçemeyeceğim, bloğunda acaip bir huzur var, dilerim herşey gönlünce olur, görüşmek dleğiyle...

      Sil