Sayfalar

5 Kasım 2013 Salı

Beklemek Lazım

Daha önceki yazımda bahsettiğim gibi geçen cumartesi aşılamam yapıldı. Heyecanlıydım ama bir o kadar da rahattım. Belki de içimdeki umut ya da nebileyim doktorumun sakin sakin işlem sürecini bana anlatması belki de..

Saat 11'de biten aşılamam sonrasında 2 gün boyunca sürekli bir ağrı ve sancı oldu bende. O kadar araştırmaya rağmen aşılama sonrası ağrı kısmını atlamış olmalıyım ki bir ara gerçekten panikledim.Öyle bir psikoloji ki en ufak bir detay bile olumlu mu ya da olumsuz mu gibi düşüncelere sürüklüyor insanı.

Baktığın her yer bebek oluyor mesela ya da her gördüğün kadın karnı burnunda geziyor sanki. Ne çok ümitlenmek istiyor insan ne de umutsuzluğa kapılmak. Hayırlısını istemekten başka birşey gelmiyor elimden.

Şimdi 15 gün beklemek gerekiyormuş. Dilerim bu yolda çaba harcayan herkesin rüyası gerçek olur.

Sevgiyle kalın ...

4 yorum:

  1. Algıda seçicilik oluyor.bebek istediğim zaman herkes hamile gibi görünüyordu bana.sadece gözüm hamileleri görüyordu.hele ceketle bile hamile kalabilenlere o kadar imreniyordum ki.neden benim olmuyor diye sürekli düşünüyordum.Allah kimine 1 kimine 5 kimine sadece kız kimine sadece erkek kimine ise hiç vermiyor.istese herkese veremezmi tabi ki verir yeri göğü bizleri yoktan vareden Rabb'ime haşa zormu!ama bu dünya keyif,her istediğimizin olacağı yer değil bu dünya imtihan dünyası.Herkes farklı şekilde sınanıyor.Ama hep şöyle dua ettim Rabbim evlat sahibi olmayı çok istiyorum evladı hakkımda hayırlı eyle duamı kabul eyle.kızıma zor kavuştum Rabbim onunla sınamasın beni.Seninde bu zor yolunda inşallah karnına sıkı sıkı tutunmuş bebeğini sana hayırlı eyler ve kucağına almayı nasip eyler.güzel haberlerini paylaşırsın umarım.elinden geldiğince kalkma ayağa zorlama kendini.bunlar herkesin olduğu gibi değil kıymetli gebelikler oluyor.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sevalcim, cümlelerin öyle iyi geldi ki bana, zaten bir duygusalım bu aralar, nasılsın deseler bile ağlıyorum. Herşeyin hayırlısı inşallah, Bu yol gerçekten zor ve uzun bir yolmuş, sabretmek, şükretmek gerekiyormuş. Rabbim evlat acısıyla sınamasın bizleri, herkesi. Görüşmek dileğiyle arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. bekleme sürecinin ne kadar sıkıntılı bir şey olduğunu en iyi bilenlerdenim 6 senelik evliliğim boyunca hiç bir problem olmamasına rağmen olmadı.gelen telefonlarda direk yok mu bebiş diye soranları tekme toat dövesim geliyordu.ya önce bir sor aç mısın tokmusun? iyimisin hoşmusun? yok illa gerecekler sinir bozacaklar ya..evet ne gariptir ama nedense nereye baksan her yer hamile direk onlar çıkyor karşına.özel hastanenin tüp bebekten başka yolunuz yok demesi üzerine ağla krizleri eşliğinde eve gelmiştim.tüm ümidimi yitirdiğim bir anda hamile kaldım.15 gün sonudna hayırlı haberlerini alırız inşallah.fazla üzülme sıkma kendini diye yazdım çünkü stres çok etkiliyor canım sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Funda'cım, daha bu sabah işe geldiğimde "sonuç belli mi" gibi soru akınına uğradım.Bence en zor aşamalardan biri böyle beklemek.Senin adına o kadar sevindim ki, dilerim aynı duyguları ben de yaşarım, görüşmek dileğiyle:)

    YanıtlaSil